zondag 18 september 2011

Ronde 8: goed verdedigende Nika Ghvamberia houdt Thomas op remise. Partijen ronde 7 en 8 nu na te spelen.

Update: 22.00 uur:
Urenlang heeft Thomas geprobeerd de partij van vandaag te winnen. Nika Ghvamberia verdedigde goed, en kon uiteindelijk zijn paard geven voor de laatste pion van Thomas. Een pion meer in het paardeneindspel bleek daarmee uiteindelijk niet voldoende voor de winst.De eerste reactie van Thomas op het KNSB blog:
Ik speelde de verbeterde Vergiftigde pion variant met eerst h6 en dan Db6, toen kwam ik dus een pion voor, daarna speelde ik mijn dame weer terug, en stond ik prima denk ik. Maar daarna ruilde ik de dames omdat ik dacht dat ik in een goed eindspel terecht kwam, maar dat was helaas niet zo. Toen verloor ik twee pionnen, maar ik had prima compi dus won ik weer een pion terug. Daarna won ik er nog een, maar was het een remiseeindspel. Dat speelde ik nog even door, maar helaas verdedigde hij het goed.

De winstpartij van gisteren tegen Siar Yanan is nu in het bericht van gisteren na te spelen.

Update 16.10:
De partij tegen Nika Ghvamberia (1903, Georgie) is inmiddels ruim twee uur aan de gang.

Vanochtend werd er weer voorbereid in stilte door middel van eindspelstudies:

Lucas, Thomas, Robby en Catheleijne in focus voor een eindspelstudie.

Het weer is nog steeds geweldig. In de woorden van Thomas "ziek chill".
Het analyseren kan dus ook buiten gebeuren:

Anna-Maja en IM Thomas Willemze analyseren buiten de speelzaal. De man met het rode petje is IM Robert Ris, van het wekelijkse digitale magazine ChessvibesOpenings.
(Interesse? Zie ChessvibesOpenings)Zondagavond 21.15 uur:
Met 4 uit 7 en nog twee ronden te gaan, ligt een fraaie eindklassering nog altijd binnen de mogelijkheden. Dan moet er nog wel twee keer gewonnen worden, want 6 uit 9 betekent waarschijnlijk een plek in de top tien. Veel zal afhangen van de energie die er nog over is. Vorig jaar op het WK bleek Thomas te weinig energie over te hebben gehouden aan het einde van het toernooi, nu lijkt dat beter onder controle.

Wederom zal de volle concentratie nodig zijn. De Georgier Nika Ghvamberia heeft met een TPR van precies 2100 een uitstekend toernooi.
Zo versloeg hij vandaag de Rus Minko (2038) en versloeg hij in ronde 2 de Spanjaard Navarrete (2165).

0 reacties:

Pageviews vorige maand