Pagina's

zaterdag 30 oktober 2010

Vermoeide Thomas verliest ook laatste partij

Dat waar gisteren al voor voor gevreesd werd, kwam vandaag uit. Een zeer vermoeide Thomas verloor ook de laatste ronde, vooral van zichzelf. "Een dramapartij", naar eigen woorden. Daardoor hij op 5,5 bleef staan, de score die hij na 8 ronden al had behaald. Toch is het een geslaagd WK, waarin hij zelfstandig en zonder ouderlijke begeleiding dicht bij de wereldtop in de buurt kwam. Vervolgens werd ook haarscherp duidelijk waar de tekortkomingen voor de daadwerkelijke aansluiting met de wereldtop nog liggen. Punten waar aan gewerkt kan worden.

Helaas is het nog niet gelukt de partijen online te krijgen. Ik zal later dit weekend proberen dit alsnog te doen, samen met alle ontbrekende dagboekverslagen.

Conclusie van trainer IM Merijn van Delft:

"Thomas is helaas met 0 uit 3 geeindigd, was op het laatst doodmoe. Ronde 9 met zwart tegen de nummer 1 geplaatst was natuurlijk sowieso pittig, maar in ronde 10 maakte Thomas een elementaire eindspelfout (b4 nagelaten) en in de laatste ronde liet hij mat in 2 toe met een uur op de klok...
Belangrijkste aandachtspunten dus: blundergevoeligheid & energiemanagement tijdens het toernooi (te weinig rust gepakt tussen de middag in het uurtje voor de partij - de oudere jongens doen dat al een stuk beter, die gaan op bed liggen voor de partij, de jongeren zijn vaak eigenwijs).
Thomas baalt natuurlijk, maar heeft ook veel goeie dingen laten zien dit toernooi."

Mocht iemand Thomas nog iets willen wensen, dat kan via: marco@sbsa.nl

Lisa en Anna-Maja wil ik, ook namens Diane, van harte feliciteren met hun geweldige toernooi!

Morgen (zondag) vliegt de Nederlandse delegatie weer terug naar Nederland.

0 reacties:

Pageviews vorige maand