dinsdag 13 september 2011

Ronde 3: overwinning na lange partij als verjaardagscadeau :)

Thomas heeft de partij tegen de IJslander Dagur Ragnarsson na meer dan vier uur spelen gewonnen.
Overigens wordt er gespeeld met het FIDE-speeltempo: 90 minuten voor 40 zetten + 30 minuten voor de rest van de partij plus de gehele partij 30 seconden extra per zet. Na vier uur wordt er dus volledig op de tijd van de bijtelling gespeeld.



Reactie van Thomas op het KNSB blog: De voorbereiding kwam niet op het bord, omdat hij in de Caro-Kann niet 4…Lf5 speelde, maar 4…Pd7. Hij speelde al zijn damevleugelpionnen op terwijl hij lang rokeerde, en toen speelde ik de chille manoeuvre Ta1-Ta3-Tb3-Tb5 om de zwakke pion op a5 aan te vallen. Toen maakte ik het mezelf lastig, maar ik won alsnog een pion. Daarna won ik er nog één en wikkelde ik af naar een gewonnen paardeneindspel.
Geschreven door de Kleine Beer.

Verslag van trainer/begeleider IM Merijn van Delft:
Het EK jeugd verloopt vanuit Nederlands perspectief redelijk goed tot dusverre, zeker gezien de ziekte die uitbrak in de nacht voor de tweede ronde. Om half zes 's ochtends klopte Hugo (ten Hertog) op mijn deur met de mededeling dat zijn kamergenoot Roger (Meng) al de hele nacht aan het overgeven was. Toen we Ted (Barendse) wakker maakten bleek hij er ook last van te hebben. Gelukkig was de medical center op loopafstand van ons hotel en zo eindigde Roger aan een infuus om het lichaamsvocht weer op peil te krijgen. Ook Thomas (Willemze), Sipke (Ernst) en een enkele ouder waren aangeslagen en een dag vrijwel uitgeschakeld. Gelukkig was van de deelnemers aanvankelijk alleen Roger de klos, inmiddels is daar Anna Maja Kazarian nog bij gekomen. Het tekent hun vechtersmentaliteit dat zowel Roger als Anna Maja flink blijven scoren. Verder schijnt de zon voortdurend en is ons hotel direct aan het strand, dus we gaan er een mooi kampioenschap van maken!



De jarige Thomas, voorafgaand aan ronde 3


Groepsfoto van de Nederlandse delegatie. Klik op de foto voor een grotere versie.

0 reacties:

Pageviews vorige maand